Veilig zonnen

Veilig zonnen doe je als je je om de 2 uur rijkelijk met zonnebrandcrème insmeert. Zo wordt ons steeds verteld.

Laat het nu net de schadelijke stoffen in veel zonnebrandproducten zijn die kwaadaardige huidkankers veroorzaken. Veel producten bevatten chemische UV-filters zoals oxybenzone, octinoxate, methyl anthranilaat, … die in de huid binnendringen en ernstige schade kunnen veroorzaken.

Kies een zonnebrandcrème op basis van fysische filters zoals zinkoxide of titaniumoxide. Een goed voorbeeld is bijv. Edelweiss van Weleda. Een goede zonnebrandcrème vind je oa. in de natuurvoedingswinkel.

Gouden Tip:

Je verbrand veel minder snel als je niet meteen je zonnebril opzet. Op deze manier komt het zonlicht volledig naar binnen en geeft dit een signaal aan je hersenen.

Je hersenen geven op hun beurt een signaal aan de melanocyten in je huid zodat deze weet dat er zon is. Op deze manier bereidt je huid zich op een natuurlijke wijze voor op de zon en zal je veel minder snel verbranden.

Ik testte het met mijn erg blanke huid pas nog uit in het zonnige Rome en was ondanks de vele wandelingen in de zon tot mijn verbazing niet verbrand.

Bovendien wordt zonder zonnebril veel meer vit. D opgenomen, een erg belangrijke vitamine waaraan velen van ons een chronisch tekort hebben omwille van ons vaak sombere weer.

Bescherm je ogen na enige tijd indien de zon te hevig wordt wel met je bril.